Antivirusprogrammer

Antivirus 1Har du kjøpt en ny datamaskin, gleder du deg helt sikkert til å installere masse kule programmer og spill, slik at du kan nyte lange kvelder med god underholdning. Før du setter i gang, anbefaler vi (og alle datafirmaer) at du installer et godt antivirusprogram. Slik forsikrer du deg mot all mulig IT-fare som florer på nettet – fra virus og uønsket reklame til ordentlige overvåkningsprogram som følger med på alt du foretar deg.

Beskytt deg selv mot det som er skadelig

Det finnes så mye farlig malware på nettet at du absolutt bør gjør alt i din makt for å sikre deg mot dette. Malware er alt fra virus og trojanske hester til såkalte keyloggere som følger med på alle dine passord og sender dem videre til kriminelle hackere. Det mest populære antivirusprogrammet og som oftest ender opp best i test, er Kaspersky Lab.

Velg rett alternativ for ditt behov

Kapersky labKaspersky er favoritten for bedrifter som ønsker total sikkerhet på sine servere og datamaskiner – over 300 millioner datamaskiner har dette antivirusprogrammet installert. Det koster dog en god del å skaffe seg Kaspersky, og de aller fleste datamaskinbrukere har ikke så store behov. McAfee Antivirus, som nå om dagen har byttet navn til Intel Security Group, er et ypperlig alternativ for de som vil holde datamaskinen så sikker og trygg som mulig uten å betale skjorta for selve programmet. McAfee koster under tusenlappen og har de aller fleste funksjoner en erfaren databruker vil trenge. Norton AntiVirus har vært på markedet av antivirusprogram i 24 år og tilbyr sine tjenester for både PC og Mac-brukere. Norton er blant de mest populære antivirusene i USA, men har aldri oppnådd den samme populariteten her i Europa.

Mange gode varianter innen gratis programvare

Antivirus 3Gidder du ikke å sløse penger på antivirusprogram, finnes det flere gode gratis alternativer du kan installere. Avast er blant de mest brukte gratisvariantene der ute – er du en flittig datamaskinbruker og vet hvilke nettsteder du bør holde deg unna, er dette et helt greit program som vil beskytte deg mot det aller meste av farlig malware. Avast har også en brukbar scanner som vil sjekke om du har installert programmer med skadelige funksjoner. Et annet godt alternativ er AVG, med over 200 millioner brukere – fordelen med AVG er at de fungerer på alle mulige maskiner, samt på Android-mobiler.