Datamaskin – bærbar

Bærbar PCBærbare datamaskiner har blitt utrolig populære de siste årene, siden moderne teknologi har gjort det mulig å inkludere en rekke kraftige funksjoner uten å bruke stor plass. Dagens bærbare datamaskiner er utrolig tynne, og gir brukerne de aller fleste funksjonene stasjonære PC-er har. De aller fleste store dataprodusenter har bærbare datamaskiner, også kalt laptop, til salgs. HP, Acer, Lenovo, Apple, produsentene er mange og mulighetene er veldig brede.

Kommer med både fordeler og ulemper

Bærbar PC 3Den største og mest innlysende fordelen til bærbare datamaskiner er nettopp det navnet hinter om – de er bærbare. Altså kan man ha med seg sin laptop overalt hvor man går eller reiser. Den største ulempen henger også i navnet. Siden bærbare datamaskiner kan brukes overalt, bør man ha tilgang til en strømkontakt – ellers vil man sitte der med en avslått datamaskin innen kort tid. De fleste bærbare datamaskiner holder kun i tre-fire timer før de går tom for strøm og må lades opp. Det eneste kjente unntaket er Apples laptop, som gjerne holder i åtte til ti timer før de behøver en stikkontakt. En annen ulempe er at bærbare datamaskiner er vanskelige å oppgradere. Selv de mest erfarne brukere vil støte på store problemer om de ønsker å bytte harddisk eller legge til minne – da må man nemlig skru laptopen fra hverandre, noe som oftest vil gjøre garantien man får med kjøpet ubrukelig.

Mange flittige databrukere velger å ha en stasjonær PC stående hjemme, mens de tar med seg den bærbare når de er ute og reiser. Et stort antall skoler, spesielt videregående skoler og universitet, tillater elevene å ha med seg bærbare datamaskiner – dermed slipper man å kjøpe uendelige notisbøker og skolebøker generelt.