IT-verdenens superstjerner

Man kan få følelsen av at superstjerner finnes over alt i dag. Alle bransjer har sine stjerner, selv den aller kjedeligste. Historien om de amerikanske presidentene kan nok virke som et eneste stort gjesp på veldig mange, men når en karismatisk type som Hans Olav Lahlum forteller er det tross alt litt vanskelig ikke å bli litt trollbundet.

Bill_GatesIT-verden har også fått sine superstjerner opp gjennom årene. Den aller første av dem var nok Microsoft-grunnlegger Bill Gates. Han var lenge rangert som den rikeste personen i hele verden, men etter at han trakk seg tilbake som styreformann donerte han deler av formuen sin til veldedighet. Den var i 2013 på ca. 70 milliarder dollar. Når man ser tilbake, kan man enkelt se at Bill Gates er et enestående talent. Allerede i 1968 begynte han å lage programvare. På dette tidspunktet var han 13 år gammel. I 1975 startet han og Paul Allen selskapet Microsoft, og den dag i dag brukes Microsoft Windows på omtrent 90% av alle datamaskiner i hele verden.

Men likevel finnes det mange mennesker som sverger til produkter fra Apple, og for disse er Steve Jobs det nærmeste vi har kommet en ny Messias på jorden. Han døde dessverre av kreft i 2011 i en alder av 56 år. I begynnelsen tapte Apple veldig mye terreng til Microsoft, men de har senere hentet seg kraftig inn igjen. Bruk av PCer fra Apple, og ikke minst telefonen Iphone, har ført til at Apple nå regnes som verdens mest verdifulle firma.

De største superstjernene innen IT har en tendens til å ha vært ganske unge når de får sine store gjennombrudd, og dette gjelder ikke minst for Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg.

Han studerte ved Harvard, og Facebook var opprinnelig en ide som var begrenset til amerikanske studenter, og det var ingen stor forretningside som lå bak lanseringen. Ved hjelp av dette verktøyet kunne de nemlig enkelt holde kontakten med hverandre, og til enhver tid vite hvor det skulle være fester og alt annet som skulle skje. Men nyheten spredde seg raskt, og når Facebook ble åpnet for alle, vokste også konseptet veldig raskt. I dag brukes det til det aller meste, og det kan vi takke Zuckerberg for.