Nettbrett – fremtidens bærbare løsning?

Nettbrett1Nettbrett er å finne overalt nå om dagen. Helt siden Apple slapp deres iPad har nettbrettene tatt over store deler av verden. Deres utrolige funksjonalitet og muligheten til å ta dem med overalt har vunnet millioner av hjerter – dermed kan enkelt si at nettbrettene er her for å bli. De kommer til å utvikle seg videre, bli tynnere, raskere, deres batterier vil holde lenger.

Bare fremtiden kan avgjøre datamaskinens skjebne

Nettbrett2Med tiden vil vi sikkert se nye typer nettbrett dukke opp – det snakkes for eksempel allerede om nettbrett som kan rulles sammen og legges i lomma. Om de vil skvise PC-er og bærbare datamaskiner ut av markedet helt og holdent? Neppe, både PC og laptop er kommet for å bli. De utvikler seg nemlig, de også. Bærbare datamaskiner blir lettere og tynnere, mens PC-er blir kraftigere og kraftigere. Nettbrett vil derimot bli en stadig mer utbredt gadget som de fleste av oss vil ha liggende i hjemmet – mange vil også droppe datamaskinene neste gang de drar på ferie til fordel for nettbrettet. Grafiske designere vil bruke fremtidens nettbrett til å tegne utrolige tegninger, mens vi vanlige mennesker vil kunne kjøre kule, moderne spill og installere utallige lukrative program. Selv på de billigste variantene, ja.

Nettbrett vil spre seg over hele verden

Nettbrett3Nettbrett vil garantert også bli utrolig utbredt i den tredje verden, der deres fordeler vil bli varmt mottatt av menneskene. Ulempen er selvfølgelig at de mangler tastatur, samt at de oftest er noe tregere enn både laptop og PC. Hva vil fremtiden bringe, vil vi se gadgets som tar over nettbrettenes plass? Som nevnt, er nye teknologier under rask utvikling, og det snakkes om både myke nettbrett og digitale løsninger der projeksjoner vil lyse opp luften og tillate oss å tegne med hendene uten å fysisk ta på noe som helst. Det vil derimot ta mange år før slike maskiner kommer på det brede markedet, dermed kan man trygt si at nettbrett vil fortsette å være en viktig del av en moderne husholdning.

Oculus riftTeknologi Oculus Rift har gitt oss et innblikk i en annen type underholdning som sikkert også vil brukes til tekniske oppgaver. Med tiden vil også andre bærbare løsninger dukke opp – det er derfor en utrolig spennende tid vi lever i. Apple vil fortsette å slenge ut heftige nettbrett, men Samsung og kinesiske Huawei vil neppe ligge langt bak om vi snakker salg. Følg med på vårt nettsted og få med deg de neste lanseringene, samt kommende nyheter og anmeldelser.