PC for spillentusiaster

Spill-PCSpillegale databrukere ler stadig vekk av de som foretrekker konsoller. Vi må kalle spaden for spaden – ingen konsoll kan måle seg med de kraftige stasjonære og bærbare datamaskinene der ute. Selv de nyeste konsollene kan kun kjempe mot vanlige datamaskiner man kan kjøpe for under ti tusen kroner. Snakker vi PC for spillentusiaster, finnes det en rekke alternativ å velge mellom. Erfarne databrukere vil gjerne sette sammen datamaskinen selv og velge nøyaktig hvilke komponenter de ønsker å installere. Det viktigste er selvfølgelig grafikkortet og minnet. Moderne grafikkort fra Nvidia GeForce er kanskje veldig dyre, men disse regnes til å være verdens beste – moderne spillere bør aldri spare penger på denne uunngåelige komponenten. AMD Radeon er et billigere alternativ, men Nvidia foretrekkes av de aller fleste. Med et av de nyeste variantene fra Nvidia og et minne på over 16 gigabyte kan man lene seg tilbake og nyte alle de nyeste PC-spillene i flere år fremover.

Heftige spill krever heftige PC-er

PC-spillHar man en stor dataskjerm, et heftig grafikkort og masse minne, kan man glede seg til å spille de aller beste dataspillene akkurat som utviklerne hadde tenkt dem. Hvor kjedelig er det ikke å starte et splitter nytt dataspill for deretter å skru ned på innstillingene for grafikken, slik at skjermen ikke hakker? Med Nvidia GeForce GTX Titan X, verdens beste grafikkort, vil ethvert spill se så virkelighetstro og realistisk ut som overhodet mulig. Bedre blir det nemlig ikke. Husk bare på at harddisken også bør være på topp, slik at du har plass til alle de saftige nyhetene som kommer ut. En moderne harddisk bør aldri ha mindre enn 7200 rpm, altså omdreininger per minutt. Det store spørsmålet er om du bør velge en bærbar eller stasjonær datamaskin – det er alltid kult å kunne ta med seg sin kraftige spillmaskin rundt, uansett hvor man er, men de fleste spillentusiaster viker uansett sjeldent unna fra å ta med PC-en til et spilltreff.

Spill-PC2Orker du ikke sette sammen din egen kraftige datamaskin, kan du søke deg opp på Alienware. Alienware er verdens mest kjente produsent av kraftige PC-er og bærbare maskiner. På deres hjemmeside får du muligheten til sette sammen din egen datamaskin fra fremtiden, en maskin du vil kunne bruke i mange, mange år uten at den blir utdatert. Datamaskiner med opp til seks prosessorer, 32 gigabyte minne, 12 gigabyte grafikkort og 10 USB-porter. Det er vanskelig å forestille seg hvor godt en slik maskin fungerer – vi anbefaler derfor at du søker deg opp på YouTube etter videoer fra spill som kjøres på Alienware-maskiner. Deres bærbare maskiner er ikke mye verre, også disse kan brukes til å kjøre de mest avanserte spillene.