Populære spill som føles virkelighetsnære

Spillbransjen har lenge vært i en rivende utvikling, og det er lite som tyder på at denne vil stoppe opp. Et av de viktigste målene for denne bransjen har lenge vært at spillene som spilles skal føles så nære virkeligheten som mulig. På denne måten kan spilleren drømme seg inn i en annen verden, enten man tar landet sitt til gull i VM eller kjemper for overlevelse i den mørkeste middelalderen.

Virkelighetsnære spill
Noen spill har utmerket seg mer enn andre med sin nærhet til virkeligheten. For folk som er glad i fotball er det et spill, eller rettere sagt en spillserie, som har utmerket mer enn andre. Det er selvsagt snakk om spillserien Football Manager. Hver eneste sesong kommer en ny utgave av dette spillet, der alle klubber som eksisterer i den enorme databasen er oppdatert med de seneste overgangene, utviklingen av spillerne og realistiske budsjetter sett i forhold til klubben reelle situasjon. Fra islandsk 1. divisjon til engelsk Premier League kan du ta styringen som manager i din favorittklubb og se om ideene du har til hvordan klubben bør utvikle deg holder vann. Dessuten kan du følge med på hvilke spillere som kan utvikle seg til å bli de neste stjerneskuddene. Navn som Romelu Lukaku og Alex Oxlade-Chamberlain var godt kjente for alle som spiller Football Manager før de slo gjennom. Mange ekte og store fotballklubber bruker faktisk dette spillet for å skaffe seg en oversikt over markedet.CoD

Kampspill med et snev av virkelighet – på nett
Hvis man vil føle hvordan man det føles å befinne seg i en krigssone finnes det en mengde spill kan spille online via de aller fleste konsollene som finnes på markedet. I disse spillene kan man spille mot andre entusiaster fra hele verden for å finne ut hvem som egentlig ville blitt den beste elitesoldaten i virkeligheten. Call of Duty og Battlefield er blant de titlene som har blitt aller mest populære og mest utbredt på verdensbasis. Deres enorme fanbase sier det meste om hvor godt laget disse spillene er.

Men krig er mer enn bare å være soldaten som er nede på bakken for å utføre ordrene. Man trenger også generaler som kan stå på toppen og gi ordrene. I strategispillene kan man ofte gjøre akkurat dette. Og i Total War-serien kan man gjøre nettopp dette, i mange ulike tidsepoker.