Tjen penger på IT-aksjer!

De siste 20 årene er det spesielt IT-aksjene aksjespekulantene har tjent seg rike på. Det er nok bare shipping-aksjene som har vært mer volatile. Her kommer noen nyheter om de mest populære IT-aksjene på Oslo Børs og hvordan det siste året har sett ut for dem. De fleste IT-aksjene har hatt stor vekst både i 2013 og 2014. Oslo Børst har slitt noe i 2015, på grunn av oljeprisen, men IT-aksjene holder seg godt, og 2015 kan ende også som et godt år tredje året på rad.

Fingeravtrykksselskapet
I 2013 gikk selskapet Idex under navnet Fingeravtrykksselskapet. Aksjene steg hele 502 prosent samme året, stabiliserte seg litt i fjor. Hittil i år har de solgt store avtaler for fingeravtrykkssensorene sine igjen og aksjen har vært som en rakett. Nye avtaler betyr nye penger i kassa. Aksjen lå rundt kroner 2,90 ved inngangen av året. Den snuste så vidt på 10 kroners merket i starten av august, men har falt ned igjen til 7,60 per aksje mot inngangen i september.

Analytikernes favorittaksje?
En av analytikernes favorittaksjer de siste Operaårene har helt klart vært Opera Software. Aksjen har hatt en jevn positiv kurve siden 2013, men i inngangen av 2015 fikk også den sammen med flere andre IT-aksjer en liten knekk. Noen ble reddet av gode kjøpesignaler og teknisk støtte. Mot inngangen av september 2015 er Operaaksjen på sitt laveste siden mars tidligere i år, men kanskje det nå er Operas høst? En av de som har stor tro på Opera Software er milliardæren Johan Andresen, som har kjøpt seg stort opp i selskapet.

Røde tall hos Evry
Både Evry og Atea er store IT-selskaper med hovedkontor på Fornebu, og i Norge er det kun Telenor som er større enn disse to. Evry har slitt det siste året, spesielt etter at flere nettbanker de driver har hatt store problemer. Evry har også meldt at de går ut av børsen allerede 28. april. De har også sommeren 2015 meldt at selskapet må kutte opp til 550 årsverk. Atea har derimot holdt seg stabilt på beina. De har fått noen større avtaler i Finland, noe som har slått positivt ut denne sommeren.

Skal du handle IT aksjer i 2015? Et tips kan være å følge med på selskapenes avtaler, men også selskapenes tekniske støttepunkter denne høsten. Flere kan ha gode kjøpesignaler denne høsten og utover vinteren.