Tjene penger fra datamaskinen

Verdens totale antall eiere av datamaskiner har eksplodert i løpet av veldig kort tid, og det samme gjelder antall mennesker med tilgang til Internett. Dette er en kombinasjon som kan være veldig lovende på mange måter. Blant annet har muligheten til å tjene penger hjemmefra blitt enormt mye større i løpet av veldig kort tid. I utgangspunktet er det bare en datamaskin og en tilkobling til internett man trenger.

Mulighetene er som kjent mange, men de aller fleste av dem deler likevel et felles stikkord: Informasjon. Dette kan kanskje virke innlysende, særlig med tanke på at ordet data jo faktisk betyr nettopp «informasjon». Men det er likevel noe man bør ha i bakhodet. For å tjene penger på Internett er det veldig ofte det å få ut en eller annen form for informasjon som er løsningen.

For å kunne tjene penger på informasjon trenger man først og fremst et nettverk, og dette blir da også mye enklere med Internett, og særlig via de nye sosiale mediene. Det er nemlig et poeng at informasjonen når ut til flest mulig mennesker.

En veldig populær og moderne måte å tjene penger på er via nettsider eller blogging. Disse to bringer som regel ikke inn penger fra brukerne selv, men via tredjeparter som er villige til å betale for å være en del av nettsiden eller bloggen. Kjente eksempler på dette er særlig de såkalte rosa-bloggerne. Disse omtaler ofte kjente merkevarer eller bruker Blogkjente merkevarer på bildene sine, og det er langt fra tilfeldig. Merkevarene som synes eller nevnes har gjerne betalt for nettopp dette, og bloggen blir da en form for reklamekanal. Om man skriver om bestemte temaer eller trekker til seg bestemte grupper kan man også tjene penger på direkte og tradisjonell reklame i form av klassiske annonser. Jo mer generell man er i temaene på nettsiden eller bloggen, jo mer generelle blir også reklamene. En nettside eller blogg som handler om «litt av hvert» har nok størst sjanse til å få reklame for produkter som alle må bruke, slik som mat og drikke.

En annen mulighet man har er at man ikke lenger er nødt til å åpne en butikk for å drive salg av produkter. Nesten alle typer produkter kan i dag selges via nettbutikker, så hvis du har hjerte for bestemte ting er det lettere enn noen gang å leve av å selge dette i dag enn det har vært noen gang tidligere.