Velg rett nettleser for din enhet

Som databruker er du sikkert kjent med de ulike nettleserne som eksisterer per dags dato. Norske Opera er selvfølgelig en populær variant, men det er Google Chrome som har tatt over de største delene av markedet sammen med Mozilla Firefox.

Google Chrome

GoogleFordelen med Google Chrome er at den finnes tilgjengelig både for PC, Mac, Android-enheter og de fleste andre operasjonsystemer. En annen fordel er at du enkelt kan holde styr på alt som har med Google å gjøre – altså Gmail, Google Plus og alle andre tjenester den amerikanske giganten tilbyr. Google Chrome vil huske på alle dine bokmerker og favoritter, samt alle dine passord, uansett hvilken enhet du logger inn fra. Det betyr at du kan legge til en nettside i favoritter på din PC, og deretter logge inn fra mobilen og enkelt finne tilbake til samme side. Eller lagre passordet til nettbanken på din bærbare datamaskin og deretter logge inn fra nettbrettet. Google Chrome kan også skryte av å kjøre alle faner individuelt – det betyr at du kan stenge akkurat den fanen som har hengt seg opp, uten at hele nettleseren må startes på nytt. Fantastisk tenkt av Google, som vanlig.

Mozilla Firefox

FirefoxMozilla Firefox er også en populær nettleser som lenge har vært blant lederne på markedet. Med mange millioner brukere og en konstant streben etter å bli enda bedre vil du sikkert bli meget fornøyd med Mozilla. Den røde reven er verdenskjent, og millioner av brukere kan neppe ta feil. Alle disse nettleserne er veldig gode i bruk, og spesielt Mozilla Firefox og Google Chrome kan skryte av en utrolig brukervennlighet som gjør at de passer for alle og enhver. Søker man etter total anonymitet, har begge disse en spesiell funksjon som prøver å skjule alle handlinger du foretar deg.

Tor nettleserØnsker du å være helt anonym, både fra andre personer som bruker din datamaskin og fra statlig overvåkning, er det Tor Browser som er tingen. Tor Browser er en unik nettleser som kobler seg opp mot andre datamaskiner i samme nettverk og gjør det helt umulig å spore deg opp. Dette har dessverre gjort den veldig populær blant kriminelle, men den er et ypperlig verktøy mot nysgjerrige organer som gjerne vil ha kontroll på alt befolkningen gjør og søker etter.